تعیین ضریب نفوذپذیری به روش بار آبی ثابت
هدف از آزمایش و کاربردهای عملی آن
هدف از این آزمایش بدست آوردن ضریب نفوذپذیری(K) خاک هایی است که درشت دانه اند و از ضریب نفوذپذیری نسبتاً زیادی برخوردارند . لازم به ذکر است که به )) ضریب نفوذپذیری (( ،)) ضریب تراوایی (( و))ضریب نفوذپذیری مهندسی (( نیز گفته می شود.
معمولاً از ضریب نفوذپذیری برای بدست آوردن دبی در واحد عرض در ترواش در سد های خاکی یا در تراوش در جایی که پرده سپر قرار داده شده و در آن جا هد انرژی آب دو طرف پرده سپر متفاوت است استفاده می شود. همچنین در در تحکیم و پدیده ی نشست خاک ها برای بدست آوردن ضریب تحکیم نیاز به محاسبه ی ضریب نفوذپذیری هستیم که رابطه ی آن در زیر آورده شده است.
ضریب تحکیم : Cv ضریب تغییر حجم : mv وزن مخصوص آب :Ym
مبانی نظری آزمایش و روابط مربوطه
ضریب نفوذپذیری به ما نشان می دهد که میزان خلل و فرج موجود در خاک باعث نحوه ی حرکت آب در درون خاک می شود آزمایشات نشان داده است که میزان نفوذپذیری به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله مهمترین آن ها مقدار حفرات موجود در خاک و همچنین ارتباط میان حفرات در درون خاک است که هر چه این دو مورد زیادتر باشند مقدار نفوذ پذیری نیز بیشتر است. از عوامل دیگر در مقدار نفوذپذیری می توان به وزن مخصوص سیال و ویسکوزیته سیالی که از بین ذرات خاک عبور می کند و همچنین گرد گوشه بودن ودرشت دانه بودن ذرات خاک در مقدار نفوذپذیری اشاره کرد.
فهرست مطالب
هدف از آزمایش و کاربردهای عملی آن مبانی نظری آزمایش و روابط مربوطه مقایسه ی آزمایش دانه بندی با آزمایش های مشابه وسایل مورد نیاز آزمایش و مواد مورد استفاده معرفی مشخصات مصالح مورد آزمایش و نحوه ی تهیه ی نمونه ها
روش کار و چگونگی انجام آزمایش و مقایسه با روش های استاندارد
بحث در مورد منابع خطا و دقت های لازم برای کاهش خطاها
اطلاعات گرد آوری شده در این آزمایش محاسبات و نمودارهای نتایج آزمایش ارائه ی نتایج نهایی و بحث در مورد میزان دقت آن ها بحث روی نتایج حاصله و مقایسه آن ها با روابط تجربی موجود
نتیجه گیری نهایی پاسخ به سوالات مراجع
جهت دریافت فایل کامل تعیین ضریب نفوذپذیری به روش بار آبی ثابت لطفا آن را خریداری نمایید