مس
مس از محلول اسیدی سولفات در حضور اسید سولفور مس و یا استفاده از آندگرافیتی بررسی شده است . تأثیرات متغیرها نظیر غلظت دی اكسید سولفور ، غلظت مس، غلظت اسید سولفوریك ، دانسیته جریان و دما بر روی ولتاژ پیل ، پتانسیل آندی ، توان مصرفی، بازدهی جریان ، كیفیت رسوب ، مورفولوژی سطح ، جهت یابی كریستالی و نوع پلاریزانسیون نیز مورد مطالعه قرار گرفته است . سایر مواد بكار رفته در آند مانند و ti و ti-Iro2 نیز برای بررسی تأثیراتشان روی فعالیت الكترولیت در اكسیداسیون so2 و نیز كیفیت رسوب انجام شده است . كاتدی مستطیل شكل از جنس فولاد زنگ نزن با ابعاد نول و عرض و به ضخامت 2cm برای مس بكار برده شده است . افزایش غلظت so2 ، غلظت مس ، غلظت اسید سولفوریك و دما ، توان مصرفی را كاهش می دهند . این متغیرها تأثیری بر روی بازدهی جریان رسوب گذاری مس ندارند . حضور so2 در الكترولیك مس ، منحنی های پلاریزاسیون آندی و كاتدی را تغییر می دهد . علاوه بر این باعث تغییر در جهات كریستالی در مورفولوژی سطح مس رسوب كرده نیز قابل مشاهده است . مشخص شده كه توان مصرفی مینیمم و بازدهی جریان ماكزیمم و مورفولوژی بهبود یافتة سطح با استفاده از آند گرافیكی ، قابل دلتایابی است.
2- مقدمه
در طی 20 سال گذشته استخراج مس دستخوش تحولات بسیاری قرار گرفته اند . فرآیندهای پیرو متالوژی و هیدورمتالوژی پیشرفت كرده اند و روشهای بدیعی برای انجام این فرآیندها گزارش شده است. مشكل اقتصادی تكنولوژی در ارتباط با so2 از مس توسط فرآیندهای پیروستالورژیكی سبب پیشرفت فرآیندهای هیدروستالورژیكی جهت بازیافت مس از كنساتره های بیان گشته است . عملیات عمده ای كه در پروسه های هیدرومتالورژی بكار می روند شامل تشویه ، لیچینگ و می باشند.
در سالهای اخیر افزایش قابل توجهی در تولید مس به روش صورت گرفته است . ایراد اصلی این عملیات ، نیاز آن به انرژی فراوان جهت مس در مقایسه با انرژی مصرفی e.firing مس می باشد.
جهت دریافت فایل مس لطفا آن را خریداری نمایید