حق تالیف
پروژه بهره برداری از نفت
دسته بندی نفت و پتروشیمی
بازدید ها 780
فرمت فایل doc
حجم فایل 60 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 103
قیمت: 150,000 تومان
بهره برداری از نفت

فروشنده فایل

کد کاربری 3230
کاربر

بهره برداری از نفت

 مقدمه

نفت:

بشر از قرن ها پیش به وجود نفت پی برده بود و این ماده روغنی شكل از دیر بازمورد استفاده پیشینیان بوده است . نفت  را oil یا  petroleum وروغن سنگ می نامند هم اكنون  بیش  از  دوسوم  انرژی جهان از نفت  تامین می شود همچنین بیش از نیمی از تركیبات آلی شناخته شده از فرآورده های نفتی بدست می آیند. نفت مخلوطی از ئیدروكربورهای  مختلف  مانند نیتروژن و اكسیژن و گوگرد می باشد.

همان گونه كه  مطلع اید نفت  منشاء آلی دارد و از بقایای  موجودات  كوچك دریایی بنام پلانكتون بوجود آمده است . نفت تشكیل یافته بعلت مایع بودن از خلال سنگ ها و در زیر یك طبقه غیر قابل نفوذ در بالاترین قسمت یك چین خوردگی كه تاقدیس نامیده می شود ذخیره می گردد .

اكتشاف نفت:

چون نفت در اعماق زمین وجود دارد برای حفر  كردن  چاه و  دسترسی به آن هزینه هنگفتی لازم است و باید قبلا با وسایلی عملی تا آنجا كه ممكن  است از وجود لایه های نفتگیر در زمین اطمینان حاصل كرد در این راه از نقشه برداری  هوایی و بررسی های دقیق زمین شناسی و دیرین شناسی كمك  می گیرند  با مطالعه سطح زمین و چین  خوردگیهای آن و هم چنین مطالعه روی  فسیلهای موجود  پیش بینی های  ارزنده ای  درباره   لایه های  زیر  زمینی یك  منطقه  صورت می گیرد به كمك   بررسیهای  ژئوفیزیكی  به  وسیله ثقل سنجی ولرزه نگاری نیز می توان با اطمینان بیشتری ساختمان  تحت العرض زمین را روشن كرد .تا نفت گیر ها رگه در زیر لایه های  سطحی   پنهان هستند  معلوم  كرد .

اساس لرزه نگاری به این  ترتیب  است  كه  برای  اكتشاف  منابع نفت  بوسیله انفجار دینامیت در زمین ولرزه مصنوعی ایجاد می كنند امواج حاصل از انفجار در زمین پائین رفته و پس از بررخورد با طبقات مختلف زمین منعكس میشوندطح زمین باز می گردد و دستگاه لرزه نگاری آنها را ثبت می كند با   تغییر و مطالعه خطوط روی چارت بوجود لایه نفوذ ناپذیر caprock و  در   نتیجه  به وجود منابع نفت در آن ناحیه پی می برند .

  سوابق و چگونگی پیدایش نفت

صنعت نفت در جهان تاریخی بسیار كهن دارد قدیمیترین  تمدن كه   تا بحال شناخته شده در دره های نیل و دجله و   فرات و در چین  بوده  است .  اسناد تاریخی و كاوشهای باستان شناسان نشان می دهد كه مردم مزبور ازكهن ترین

روزگاران نفت را می شناختند چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح مردم دجله و فرات قیر را بعنوان ملاط ساختمانها بكار می بردند و هم چنین در آن زمان قیر برای جلوگیری از نفوذ  آب   و اندود  كردن  قایق  و  كشتی  و هم چنین برای سوخت و ملعجه برخی از  بیماریها بكار  می رفته از جمله موارد استفاده مصرف طبی بیماریهای جلدی رمانتیسم و  سایر  بیماریها بوده است در ایران كاوشهای باستان شناسان معلوم  داشته  كه ساكنین كشور ما از 5تا6 هزار سال پیش قیر را بعنوان ملاط در ساختمانها  و  یا  برای  نصب  و  بهم  چسباندن  جواهرات و ظروف سفالین و اندود كردن كشتیها و غیره بكار می برند .

اولین چاه در دنیا در شهر تیستو از ایالات پنسوالیوانیای آمریكا توسط شخصی بنام (ادوین دریك )در سال 1859 حفر شد كه قبل از آن صنعت نفت در هیچ كشوری وجود نداشته و عمیق ترین چاه در دنیا چاهی در لویزینا(آمریكا ) اس                                                                

كه 6500 متر عمق دارد .   امروزه بزرگ ترین منابع نفتی جهان در خاورمیانه                                                                                                                        ایالات متحده آمریكاو افریقای شمالی و شوروی است. در سال  1908 نفت درخاورمیانه برای اولین بار در ایران و در ایران ودر  شهر مسجد  سلیمان  كشف شد وبعد از آن در بعضی  از كشورهای  خاورمیانه  مقداری  نفت كشف شد در سال 1932 در جزیره بحرین اكتشاف نفت شروع شد و  بعد از آن  كاوش  در اطراف منطقه خلیج فارس آغاز گردید كه امروزه خاورمیانه بزرگ ترین منطقه نفتی جهان است و بیش ترین نفت  در  خاورمیانه  از  چهار  كشور  عربستان كویت و ایران وعراق تولید می شود.

بیش ترین منابع نفت و گاز ایران در كوهپایه های زاگرس و فلات  قاره خلیج فارس در تله های طاقدیسی و در مخازن سنگ آهك  هستند كه   پوششی از انیدریت و گچ دارند . در دیگر نقاط ایران منابع گاز در خراسان    (سرخس )و در نزدیكی كاشان (سراجه ) و نفت در دشت مغان و نزدیكی قم  (البرز) وجود دارد همانطوری كه قبلا گفته شد نفت در جایی یافت  می شود    كه لایه غیر قابل نفوذ یا نفت گیر وجود داشته باشد و تا كنون  بشر با  این  همه  پیشرفت علمی و تكنیكی خود نتوانسته ادعا نماید كه  درچه  منطقه ای از  زمین یافت می شود فقط در جستجوی لایه سخت یا imperevous  rock  می بایست مراحلی انجام دهد ولی وجود نفت زیرا این لایه سخت را فقط عملیات حفاری می تواند روشن نماید لذا قبل از عملیات حفاری اقداماتی را جهت شناسایی منطقه بشرح ذیل انجام می دهند .

عكسبرداری هوائی  photograph  the land air craft

بوسیله هواپیمای مخصوصی از مناطق مورد نظر عكسبرداری می نمایند  و با دستگاهی به نام استرسكوپ (sterescope) آن عكس ها را مورد  مطالعه قرار  می دهند  و به  این  طریق  كلیه پستی  و بلندیهای  سطحی   زمین را مشخص می نمایند و یكی از ویژگی هایی  كه این  روش دارد این است كه از كلیه پستی و بلندی های سطحی جنگل عبور می كند و سطح زمین را كاملا عكسبرداری  می نماید .

جهت دریافت فایل بهره برداری از نفت لطفا آن را خریداری نمایید


فایل های مرتبط ( 15 عدد انتخاب شده )
راهنمای جامع کارشناسان سیالات حفاری
راهنمای جامع کارشناسان سیالات حفاری

ایزومریزاسیون
ایزومریزاسیون

احیاء نفت كاتالیست
احیاء نفت كاتالیست

سیمانكاری چاه نفت
سیمانكاری چاه نفت

پروژه كراكینگ
پروژه كراكینگ

فرایند کره تراشی
فرایند کره تراشی

نفت
نفت

گاززدا
گاززدا

بررسی و تحقیق-شناخت انواع انرژی در جهان
بررسی و تحقیق-شناخت انواع انرژی در جهان

اندازه گیری سختی آب
اندازه گیری سختی آب

بهره برداری نفت
بهره برداری نفت

برجهای خنك كننده
برجهای خنك كننده

اثر شدت جریان بر نشت ذرات در محیط های متخلخل
اثر شدت جریان بر نشت ذرات در  محیط های متخلخل

اندازه گیری بهینه دی اكسید كربن
اندازه گیری بهینه دی اكسید كربن

ماشین های تزریق پلاستیک
ماشین های تزریق پلاستیک

پشتیبانی از تمامی بانک ها-مارکت فایل

بالا