کلاهبرداری
اهمیت تحقیق
كلاهبرداری جرمی است كه در آن مجرم با توسل به وسایل متقلبانه و اغفال و اغوای غیر نسبت به بردن مال وی اقدام می كند در این جرم نحوه عملكرد و رفتار مجرم است كه بزه دیده را از قصد ونیت اصلی مجرم كه همان بردن مال وی و متضرر ساختن او است منحرف میسازد و شرایطی را فراهم می آورد كه بنده دیده و با اطمینان خاطر و اعتماد به مجرم و به امید منفعت ، مالش را در اختیار او قرار می دهد. در این موقع برای انجام چنین جرمی كلاهبردار از شیوه های مختلفی استفاده می كند كه باعث فریب خوردن مردم می شود كه باید این شیوه ها شناسائی و مدنظر مردم قرار گیرد تا از تكرار آن جلوگیری شود هر چند كه هر چه به جلو می رویم شیوه های جدیدی مورداستفاده قرار می گیرد ولی با انجام چنین كاری ذهن مردم برای كاهش چنین جرمی آشنا می شود.
هدف تحقیق:
با بررسی شیوه ها و شگردهای كلاهبرداری می توان چنین هدفی را استخراج كرد كه بتوان راه های مقابله با آن را پیدا كرد و در این زمینه فعالیت بیشتری انجام شود و همچنین می توان مردم را به آنها آشنا كرد تا دچار افرا دكلاهبردار نشوند و از ضررهای مادی كه مالباختگان می رسد جلوگیری كرد.
- روش تحقیق:
با توجه به اینكه موضوع تحقیق كلاهبرداری و بررسی شیوه و شگردها و راه های مقابله با آن است در مورد شناخت جرم كلاهبرداری و این كه چگونه یك جرم به نام كلاهبرداری محقق میشود از روش كتابخانه ای استفاده شده است ولی در مورد بررسی شگردها و شیوه ها چون تاكنون هیچ منبع آموزشی به صورت كامل وجود ندارد بیشتر از روش تحقیقاً میدانی از افسران اداره مبارزه با كلاهبرداری و همچنین از گفته های استادان در دانشگاه علوم انتظامی استفاده شده است و در این جا به صورت مكتوب درآمده است.
چكیده تحقیق:
جرم كلاهبرداری از جرائم مركب است. در كل كلاهبرداری را این گونه می توان توصیف كرد كه عبارتست از بردن مال دیگری با رضایت طرف مقابل همراه با متوسل شدن به وسایل متقلبانه . هر جرمی میتوان توسط یك نفر به انجام برسد و هم می تواند توسط چند نفر به انجام برسد. كلاهبرداری نیز می توان توسط دو نفر یا بیشتر به انجام برسد كه حكم مشاركت در كلاهبرداری و همچنین حكم معاونت در كلاهبرداری را دارد كه در فصل های آینده به صورت مختصر توضیح داده شده است. كلاهبرداران برای انجام این جرم دارای یكسری ویژگیهای خاص هستند كه آنها را از بقیه متمایز می گرداند. آنها دارای ظاهری موجه و فریبنده هستند و خود را افرادی قانون دان و حقوق دادن معرفی می كنند و دارای هوش و ذكاوت بالائی هستند. این افراد برای انجام كلاهبرداری از شیوه و شگردهای مختلفی استفاده میكنند. آنها برای انجام جرم كلاهبرداری از آگهی در مطبوعات استفاده كرده و مردم را به سوی خود فرا می خوانند. همچنین از اعتقادهای و باورهای مردمی نیز سوء استفاده كرده و در انجام دعانویسی و مالی و همچنین استفاده از لباس روحانی و مداعی مردم را فریب می دهند و مردم را نیز با هویت و عنوان جعلی و بداندازی و همچنین فروش مال تعلق به غیر را فریب می دهند و سایر شگردها و روشهائی كه روز به روز به تعداد آنها افزوده می شود. پلیس نیز برای جلوگیری از تحقق چنین جرمی اقدامات زیادی را انجام می دهد. پلیس با استفاده از رسانه های جمعی و روزنامه ها مردم را از این شیوه ها آگاه كرده و از تحقق جرم بعدی با همین شیوه جلوگیری می كند وهمچنین با تقویت پلیس تخصصی خود توانسته كه در مدت زمانی محدود اقدام به دستگردی چنین افراد می كند.
كلاهبرداری برای انجام چنین جرمی از ابزارهای مختلفی استفاده میكنند كه اصلیترین ابزار آن استفاده از چك بانكی می باشد كه این چكها می توانند قانونی یا غیرقانونی، دوخته، مفقود می باشند و ابزار دیگری كه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد سند مجعول است كه مردم را با ارائه اسناد مجعول فریب داده و موفق به انجام چنین جرمی می شود.
برای كاهش چنین جرمی می توان مردم را در راستای این جرم آشنا كرد و به آنها آموزش داده شود كه قبل از انجام هر كاری از صحت و سقم آن مطلع شوند و در آینده دچار هیچ مشكلی نشوند.
كلاهبرداری اینترنتی یا رایانه ای
افزایش ضریب نفوذ اینترنت در كشور باعث باز شدن فضای جدیدی در برابر كاربران شده است. عده ای این محیط را امكان مساعدی برای گستردن دام های فریبكارانه خود به حساب آورده اند و با ارسال ایمیل و تبلیغ و تشویق كاربران به شركت در مسابقه و قرعه كشی در سایتهای اینترنتی سعی در اخذ وجه از كاربران اینترنت می نمایند. متأسفانه بعضی از كاربران در نتیجه طمع ورزی، فریب این افراد راجع به رسیدن به ثروت ، برنده شدندر قرعه كشی و... را خورده و پولهای خود را از طرق مختلف در اختیار آنان قرار می دهند در حالی كه پایان ماجرا چیزی جز محقق نشدن وعده های داده شده نیست. گرچه آمار رسمی تشكیل 11 پرونده در این باره را نشان می دهد ولی اخبار و اطلاعات موجود حاكیست كه افراد بیشتری در معرض تهاجم این پدیده قرار گرفته اند ولی از اعلام شكایت رسمی خودداری نموده اند . وجود مشكلاتی همانند استقرار مجرمین و سایتها در خارج از كشور، استفاده از تلفنهای اجاره ای، تبادل نامه های الكترونیكی از مراكز عمومی و ناشناس، طولانی بودن روند تحقیقات، تعارض قوانین و دلایلی از این قبیل باعث دشواری تحقیق و نافرجامی بخش عمده ای از پیگیریها شده است. گرچه در تمام موارد اعلامی حداكثر تلاشها جهت شناسایی مجرمین و انعكاس موضوع از طریق پلیس بین الملل (اینترپل) به كشورهای مبدا صورت گرفته است.
امروزه كلاهبرداری اینترنتی از كلاهبرداری های سنتی پیشی گرفته و چنان روز به روز بر پیچیدگی های این نوع جرائم افزوده می شود كه به نظر می رسد حتی اگر چه قانون گذار در هر كشور و منطقه ای با توجه به تحولات لازمه دست به تدوین و تصویب جدیدترین قوانین بزند، باز هم جوابگو نخواهد بود ، و قوانین در این زمینه ها جامعیت لازم و كافی را نخواهند داشت، و همواره مجرمین راه كارها و راه حلهای فرار از قوانین را سریع پیدا خواهند نمود.این جرم (كلاهبراری رایانه ای) ، چندان تفاوتی با جرم سنتی كلاهبرداری ندارد، و تنها وسال و ابزار و تا حدی شیوه ی آن متفاوت تر شده است. اما آیا اینكه می توان با قوانین سنتی جوابگوی برخورد با مجرمانی كه بصورت شبه وناشناخته اقدام به كلاهبرداری می كنند خواهیم بود یا نه؟ پاسخی است كه نیازمند بررسی بیشتری است. با گسترش روزافزون اطلاعات و فناوری داده های اطلاعتی و خلاء قوانین موجود، كلاهبرداران اینترنتی عرصه را برای خود بازتردیده و با سوء استفاده از این وضعیت، بیشتر مرتكب كلاهبرداری و جرائم اینترنتی می شوند
جهت دریافت فایل کلاهبرداری لطفا آن را خریداری نمایید