شرایط آب و هوائی استان یزد
شرایط آب و هوائی بشدت خشك و كویری بر این استان حكمفرماست، نزولات انك جوی همراه با تبخیر بسیار شدید، رطوبت نسبی ناچیز توأم با گرمای زیاد و نوسانات شدید درجه حرارت بر آن شدند تا استان یزد را به بصورت یكی از شدیدترین مناطق كویری جهان درآورند.
اوضاع آب و هوایی استان یزد تابع سیستم كلی شرایط آب و هوائی فلات مركزی ایران است. باضافه اینكه شرایط محلی دگرگونیهائی را در آن نیز ایجاد نموده است بعنوان نمونه وجود بخصوص دو رشته كوهستان موازی هم از جنوب – جنوب شرقی به شمال – شمال غربی را باید ذكر كرد كه دو كانال نسبتاً عمیق بااختلاف ارتفاع تا سه هزار متری را در بین خود بوجود آورده اند . تنها ارتفاعات شیركوه توانستند تا شعاع نسبتاً وسیعی منطقه را تحت تأثیر عوامل مثبت خود قرار دهند همینطور وجود كویرهای نمك و شنزارها و زمین های وسیع لخت و عریان مسلماً بر شدت درجه خشكی و نتیجتاً تشدید شرایط كویری می افزایند. میزان بارندگی در استان یزد متفاوت است.
در خود یزد میزان باران سالیانه بطور متوسط 50 میلی متر در سال بالغ میگردد، البته همراه با نوسانات شدید، بطوریكه در سال 1359 میزان آن به كمتر از 30 میلی متر تقلیل یافته بود (جدول ضمیمه) توزیع بارندگی در استان به این صورت می باشد كه میزان آن در شمال و شرق و نقاط كویری استان (كفه ها) كم و بطور متوسط حتی به 40 میلی متر در سال می رسد. در حالیكه بطرف جنوب – جنوب غربی میزان آن افزایش یافته و در ارتفاعات شیركوه حتی به بیش از 2550 میلی البته مساحت بسیار كوچكی هم می رسند بطور كلی میزان نزولات جوی در سطح استان یزد بطور متوسط 60 تا 80 میلی متر بالغ می گردد.