ویژگی ها و معیارهای بازرسی و شاخصهای یک بازرس
مدیریت ارزیابی عملکرد و پا سخگویی به شکایات
هدف اصلی ارزیابی، تعیین میزان انطباق برنامه با مسیر تعیین شده و نمایاندن نقاط ضعف و قوت آن میباشد و نتیجه ارزیابی میتواند تصویری شفافتر، از چگونگی فعالیتها ی سازمان را ارایه نماید تا بتواند آگاهانه تصمیمات لازم را در جهت تقویت و یا اصلاح و ادامه برنامه بگیرد. در حقیقت دلیل متقن ارزیابی شاخصها فراهمآ وری شالودهای برای تصمیمگیری درست، درباره وضعیت آغازین، تغییرات مورد مشاهده و یا وقوف بر برنامه ها است.ایجاد عقلانیت برای تغییرات سازمانی و كاركنان، آمادهسازی برای تدارك پیشنیازها، جهتدهی به برنامهریزیها و بنیان نهادن یك نظارت فراگیر و جامع از مهمترین ا هداف این فرایند میباشد.
یك نظام ارزیابی وبازرسی مشخص میكند كه در چه جاهایی كارها به خوبی پیش میروند تا مبنای موفقیت بیشتر را فراهم سازد و در چه جاهایی كارها به خوبی پیش نمیروند تا مبنایی برای انجام اقدامات اصلاحی باشد. بنابراین، نتایج حاصل از بازرسی ها وارزیابی عملكرد مشخص میكند كه آیا آنچه انجام میشود ارزش انجام شدن دارد؟ و این كه آیا آن كار به خوبی انجام میشود؟ در واقع،بازرسی و ارزیابی نوعی عارضهیابی است كه طی آن مشكلات سازمان استخراج و براساس آن نواحی قابل بهبود مشخص و سپس پروژههای بهبود تعریف میشوند.
بطور كلی هدف این مدیریت كمك به تصمیمسازی و تصمیم گیری، بازنگری و بازخورد در سطوح مختلف اجرای طرحها و كمك به طراحی مجد د طرحهای موجود و تد وین طرحهای جدید بوده وشامل موارد زیر میباشد:
- كنترل مداوم جریان امور در سازمان و استقرار چرخه مدیریت بهرهوری
- شناسایی نقاط ضعف و قوت و مشكلات سازمان و تلاش در جهت شكوفایی و افزایش قابلیتها و اصلاح فعالیتها.
- بهبود تصمیمگیری در مورد حوزه و عمق فعالیتها، برنامهها و اهداف آینده وزارت جهاد کشاورزی.
- بهبود تخصیص منابع و استفاده بهینه از امكانات و منابع جهت اجرای برنامهها